Președintele Chinei s-a întâlnit cu Președintele Harvard

0
561
Sursă: www.xinhuanet.com

Președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit astăzi cu Președintele Universității Harvard, Lawrence Bacow, la Sala Mare a Poporului din orașul Beijing, capitala statului chinez. În timpul întâlnirii Președintele Xi și-a exprimat speranța că schimburile si cooperarea în domeniul educației reprezintă o parte importantă a relației dintre China și S.U.A., dar și o consolidare a fundamentului prieteniei bilaterale.

            Șeful statului a declarat că schimburile de studii și cooperarea reprezintă o parte importantă a relațiilor chino-americane și contribuie la consolidarea opiniei publice a prieteniei bilaterale. De asemenea, Xi a spus că s-a simțit foarte fericit că Președintele Donald Trump și-a exprimat  sprijinul pentru schimburile culturale si interpersonale, în cadrul reuniunii lor din Argentina, de la sfârșitul anului trecut.

            China susține învățarea reciprocă, încurajând studenții chinezi să studieze în străinătate și sprijină schimburile de educație și cooperare cu alte țări.

            “Vom extinde deschiderea educației, vom consolida schimburile de experiență cu țările din întreaga lume și vom promova în comun dezvoltarea educației”, a declarat Xi, exprimându-și dorința de a desfășura schimburi mai extinse și cooperare cu instituțiile de învățământ și de cercetare din S.U.A..

            Lawrence Bacow a declarat că este admirabil că guvernul chinez acordă o mare importanță învățământului superior și face eforturi uriașe în această privință, subliniind că Harvard va continua să promoveze schimburile și cooperarea cu intituțiile de cercetare educațională și științifică din China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.