Theresa May solicită Uniunii Europene să permită amânarea Brexitului până pe 30 Iunie

0
613
Sursa: AP News

Primul Ministru al Marii Britanii, Theresa May, a apăsat butonul de stop – sau solicită sa-l apese – încă odata în cazul efectuării fenomenului Brexit, solicitând o lungire a termenului pentru obținerea unui accept din partea Parlamentului Britanic pentru o ieșire favorabilă a țării din U.E.

Din scrisoarea de mai jos, trimisă de însăși Theresa May, către Președintele Consiliului European, Donald Tusk, Primul Ministru al Marii Britanii specifică în termeni concreți că ‘procesul Brexit clar nu va fi completat până la 29 Martie, 2019’.

May mentionează că, în procesul de solicitare a amânării Brexitului, aceasta va veni cu motive întemeiate către liderii U.E. la următorul summit în Bruxelles.

Răspunsul lui Donald Tusk este unul doar parțial favorabil pentru Theresa May, întrucât acesta consideră o mică amânare a Brexitului ‘ar fi posibilă, dar ar fi condiționată de un vot pozitiv pentru termenii plecării a Marii Britanii din U.E. de către Camera Comunelor.’

Ministrul de Externe Francez, Jean-Yves Le Drian, spune că o amânare poate fi obțiunută doar dacă May ar garanta că scopul acesteia este de ‘a finaliza ratificările înțelegerii deja negociate.’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.