Autoritățile Israeliene au închis centrul cultural Francez din Ierusalim

0
562

Centrul cultural Francez este închis de către autoritățile Israeliene ca urmare a găzduirii autorităților Palestiniene la evenimentul organizat cu dorința de a sărbători Ziua Mamei.

Cu privire la această hotărâre, sursele afirmă că poliția israeliană a ordonat, fără alte formalități, închiderea acestui centru cultural care este conectat cu Ministerul de externe al Franței. Evenimentul care ar fi avut loc de ziua Mamei era în parteneriat cu una dintre asociațiile feminine din Palestina, ceea ce ar fi fost impotriva regulilor din Ierusalim și nu numai atât, dar orice activitate din partea poporului Palestinian pe teritoriul Israelian este considerat ilegală.

Nu este primul eveniment nepermis. Prima interzicere adusă împotriva statului Palestinian a avut loc în anul 2001 unde, dreptul de a continua o afacere oficială le-a fost oprimat. Acordul provizoriu dintre Israel și Palestina din anul 1995, suprimă orice activitate a poporului Palestinian pe teritoriul statului Israel.

Potrivit France24, consulatul Israelian nu a putut confirma dacă, într-adevăr, evenimentul era susținut de către asociație într-o mare măsură. Fără a recurge la investigații pentru a clarifica problema, secretarul general care se ocupa de asociația Palestiniană a fost arestat pentru mai multe detalii.

Acesta reprezintă o dificultate în relația statului Israelian cu statul Palestinian, confruntare care continuă să se extindă din anul 1967, de la primul conflict militar și până în prezent.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.