Partidul lui Viktor Orbán, suspendat din PPE

0
589
Sursa: The Independent

După un vot efectuat în grupul cel mai numeros al Parlamentului European – Partidul Popular European – partidul de dreapta, majoritar în Ungaria – cel al lui Viktor Orbán – a fost suspendat cu o alegere aproape unanimă.

Așadar, partidul lui Viktor Orbán, intitulat Fidesz, va avea de-a face cu restricții precum inabilitatea de a vota în luarea decizilor PPE, nu vor mai putea prezenta candidați pentru posturi în partid, și nici nu se vor mai putea prezenta la întâlnirile viitoare.

Manfred Weber, deputat în PPE din partea Uniunii Creștin-Sociale a Bavariei, este cel care a propus suspendarea Fidesz, o chestiune pe care acesta a considerat-o ‘necesară’.

Președintele PPE, Joseph Daul, susține‘democrația și-a spus cuvântul’ și că ‘PPE este și trebuie să rămână un purtător al valorilor Europene‘, ulterior adăugând că ‘nu putem compromite pe temele democrației, ale statului de drept, libertății presei și drepturilor minorităților’, plusând ideea că ‘retorica anti-EU a Fidesz este inacceptabilă’ și că ‘divergențele dintre PPE și Fidesz trebuie să fie încetate’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.