Ministerul german al Afacerilor Externe condamnă masacrul din Mali

0
452
Devdiscourse

Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei își exprimă condoleanțele față de victimele carnajului ce a avut loc pe data de 23 martie în satul Ogossagou din Mali, recomandând Guvernului malian să adopte măsuri urgente pentru a readuce pacea și stabilitatea în centrul țării.

“Condamnăm masacrul din Mali care a luat peste 130 de vieți, incluzând femei și copii, în adevăratul sens al cuvântului. Este important ca statul malian să poată garanta securitatea. Germania este gata să vă sprijine.”

Organizațiile jihadiste din apropiere au fost acuzate de coordonarea atacului ce a avut drept țintă minoritatea etnică fulană, conform Directorului Executiv al Organizației Neguvernamentale Human Rights Watch, Kenneth Roth.

Ambasada Statelor Unite ale Americii din Mali se alătură Guvernului german în semn de solidaritate față de victimele masacrului, printr-un comunicat ce subliniază nevoia vitală de a-i aduce pe cei responsabili în fața legii. Guvernul canadian întărește importanța unei investigații urgente pentru a-i aduce pe atacatori în fața justiției.

Acest incident nu este însă unul izolat, detaliază Human Rights Watch printr-un raport ce indică un număr de 75 de civili uciși de miliția etnică dogonă la începutul lunii decembrie, anul trecut.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.