Pompeo avertizează Rusia cu privire la prezența militară din Venezuela

0
580

Secretarul de Stat, Mike Pompeo, i-a comunicat, luni, omologului său rus despre faptul că America nu va rămâne nepăsătoare la activitățile Rusiei de a continua să trimită forțele militare în Venezuela cu scopul de a îl sprijini pe Președintele Nicolas Maduro.

După ultimul telefon încheiat dintre Pompeo și Minsitrul Afacerilor Externe în Federația Rusă, Sergei Lavrov, și alte reportaje care au avut loc în weekend și care atestă că 2 avioane aparținând forțelor aeriene rusești ar fi aterizat în unul dintre cele mai importante aeroporturi, acesta fiind Simon Bolivar din Caracas, conform The Washington Post.

Cu toate că America își exprimă dezacordul față de această întâmplare, în același timp încearcă să convingă armata din Venezuela să schimbe tabăra și să-l sprijine pe Juan Guaido, președinte al Adunării Naționale al Venezuelei. Atât armata, cât și grupele paramilitare au recurs la violență împotriva susținătorilor lui Guaido.
Concomitent, acest tumult intern este adiționat de către nemulțumirea Administrației lui Trump, care acuză atât Rusia, cât și Cuba pentru intervenția militară în favoarea lui Nicolas Maduro.

Într-o postare a sa, Marco Rubio, politician și membru al Partidului Republican, susține cauza Statelor Unite ale Americii de a înlătura forțele militare ale Rusei din Venezuela.

”Sper ca membrii Congresului și liderii regionali care s-au opus intervenției militare a Statelor Unite în Venezuela vor fi la fel de puternice acum că Rusia își trimite armata în Venezuela.”



LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.