Reacțiile întâlnirii Președintelui Xi cu Președintele Macron la Paris

0
570
https://www.hrw.org/news/2019/03/22/china-frances-macron-should-press-xi-rights

Astăzi s-a desfășurat întâlnirea dintre Președintele Franței (Emmanuel Macron) și Presedintele Chinei (Xi Jinping), găzduită in Franța. Prim Ministrul Germaniei (Angela Merkel) si Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker au fost solicitați de către Macron să participe la întrunire, obiectivul acesteia fiind discutarea relației dintre China si Uniunea Europeană.


Mulți au fost contrariați de acest fact, susținând că Macron ar trebui să folosească aceasta reuniune pentru a-l acuza pe Xi de violare a Drepturilor Umane, în urma persecuției sale împotriva Musulmanilor de origine turcă.
Acest lucru poate fi ușor de demonstrat de către protestul care a avut loc în Paris din partea minorităților Tibetane si Chinezesti.  


Se pare ca reuniunea a reușit, însă, să definească mai bine relația dintre Germania și China. Așa cum însuși Președintele Xi a afirmat, acestea nu sunt rivale, dar cooperează.


China speră ca Germania să joace un rol fundamental in relațiile sale cu Uniunea Europeană și se declară susținătoare a integrării Europene.
Acestea, de asemenea, și-au propus continuarea relațiilor comerciale și economice. Xi și-a exprimat aprecierea față de programul Belt and Road initiative, afirmand că acesta va avea ca urmare istituirea unui sistem economic global. 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.