Președintele Algeriei, rugat să demisioneze

0
672
Sursa: CNN

Liderul coaliției aliate cu partidul majoritar în Algeria, fost Prim-Ministrul Ahmed Ouyahia, spune că ‘recomandă demisionarea Președintelui, cu scopul de a uniformiza perioada tranziției politice’, element vociferat și de către Ahmed Gaid Salah, Șef de Personal al Armatei Algeriei.

Pe data de 26 Martie, generalul Gaid Salah, Șeful de Personal al Armatei Algeriei, a comunicat că soluția care ar rezolva criza politica a țării ar fi aplicarea Articolul 102 al constituției, care stipulează că Președintele ar putea fi declarat inapt să-și efectueze obligațiile din cauza unei boli grave.

În ultimele săptămâni, protestele cerând demisionarea lui Abdelaziz Bouteflika – Președintele Algeriei – au fost ceva comun în țara nord-Africană. Protestele au fost declanșate de comunicatul liderului de 82 de ani, în care acesta menționează că va candida pentru un al cincilea mandat, ulterior suspendând decizia.

Abdelaziz Bouteflika a fost la cârma Algeriei pentru 20 de ani, dar cei al ultimului mandat au fost foarte duri pentru sănătatea acestuia, accidentul cerebral vascular din 2013 afectându-i major abilitățile de a-și efectua îndatoririle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.