Venezuela a criticat “ipocrizia” țărilor latino-americane

0
642
Sursă: Twitter

Miercuri, 27 martie, Venezuela a criticat “ipocrizia” țărilor latino-americane care se opun cooperării sale militare cu Rusia, dar care acceptă fără vreo urmă de opozitie bazele americane pe teritoriul lor.

Ministrul Afacerilor Externe al Venezuelei, Jorge Arreaza, a declarat prin intermediul Twitter: “Ipocrizia guvernelor regionale care păstrează bazele și personalul militar american pe propriul teren este surprinzătoare”

După ce doua avioane militare rusești au aterizat în Venezuela – purtând oficiali si apoape 100 de soldați – mai multe țări regionale si Statele Unite au semnalat o alarmă. Washingtonul sprijină eforturile opoziției de înlaturare a partidului de guvernământ socialist, însă sprijinul Rusiei față de guvernul Președintelui Nicolas Maduro este probabil să le împiedice eforturile.

De asemenea, Statele Unite sunt “singura țară din lume care a folosit arme nucleare împotriva civililor, să lupte împotriva petrolului fără autorizația ONU, să amenințe țările cu folosirea forței și să aibă un buget militar anual de peste 700 miliarde de dolari “, a mai spus Arreaza.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a purtat luni o convorbire telefonică cu omologul său rus, Serghei Lavrov, când a afirmat că prezența trupelor militare rusești din Venezuela riscă să “prelungească suferința venezuelelenilor”, potrivit unui comunicat de presa al Departamentului de Stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.