Turcia își transmite sincerele condoleanțe față de victimele atacului din Mogadishu

0
470
Bloomberg

Ministerul Afacerilor Externe al Turciei a lansat un comunicat de presă prin care își exprimă condoleanțele față de victimele atacului din data de 28 martie în capitala Somaliei, Mogadishu.

“Numărul 80, 29 martie 2019, Comunicat de presă cu privire la atacul ce a avut loc pe data de 28 martie 2019

Cu o profundă tristețe am fost înștiințați de atacul terorist din Mogadishu care a luat viața a multor persoane și a lăsat în urmă mai mulți răniți.

Condamnăm cu fermitate acest atac nemilos, fie ca Allah să aibă milă față de cei ce și-au pierdut viața, dorim o recuperare rapidă tuturor victimelor și ne transmitem condoleanțele inclusiv poporului și Guvernului somalez.”

Serviciul de Ambulanță al capitalei Mogadishu raportează 15 decedați și 17 răniți în urma atacului terorist cauzat printr-o explozie. Grupul terorist care a revendicat atacul nu este singurul care a lăsat victime în urma sa.

Conform Amnesty International, o investigație criminalistică arată prin intermediul unor surse credibile că 14 civili au fost uciși și cinci răniți ca rezultat a doar cinci operațiuni militare prin drone americane din cele 100 săvârșite de Statele Unite ale Americii în ultimii doi ani. De asemenea, raportul menționează triplarea acestor operațiuni pe teritoriul somalez de la începutul președinției lui Donald Trump, depășind numărul celor executate în Libia și Yemen.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.