Vladimir Putin, vizită oficială în Kârgâzstan

0
547
Sursă: twitter.com

Președintele rus a efectuat ieri, 28 martie, o vizită de stat în Kârgâzstan la invitația președintelui Sooronbay Jeenbekov. Ceremonia de primire oficială a fost urmată de discuții, Președinții întâlnindu-se în format  restrâns înaintea continuării celorlalte discuții.

Potrivit TheDiplomat, înainte ca Putin să aterizeze în Bișekek, guvernul rus a anunțat un grant de 30 de milioane de dolari pentru a ajuta Kârgâzstanul să-și echilibreze bugetul.

Discuția s-a axat pe stadiul actual și pe perspectivele dezvoltării relațiilor de parteneriat strategic și alianță, precum și pe intensificarea interacțiunii în cadrul asociațiilor regionale în lumina președinției  Kârgâzstanului a Organizației de Cooperare din Shanghai și a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă.

Astfel, în urma discuțiilor, cei doi președinți au semnat o Declarație Comună a Președintelui Federației Ruse și a Președintelui Republicii Kârgâzstan. Se așteaptă ca 65 de acorduri bilaterale în valoare de 12 miliarde de dolari să fie semnate. Eurasianet a raportat ca 30 de persoane au semnat în timpul vizitei și multe alte duzine au fost semnate între entitățile din sectorul privat înaintea vizitei.

“Vreau să subliniez încă o dată: Republica Kârgâză este partenerul Rusiei și un aliat de încredere, cu care suntem conectați prin legături de prietenie și înțelegere reciprocă testate și prețioase”, a spus Putin.

Președintele kârgâzin Soornbay Jeenbekov a întărit declaratia șefului de stat rus, spunând: “Kârgâzstanul este și va fi cel mai de încredere aliat și partener al Rusiei”.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.