Președintele Organizației Națiunilor Unite o felicită pe Zuzana Caputova pentru preluarea Președinției Slovaciei

0
668
iscgeneva.com

Președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, María Fernanda Espinosa Garcés, o laudă pe prima femeie aleasă Președinte a Slovaciei, Zuzana Caputova.

“Felicitări #ZuzaneiCaputova pentru câștigarea Alegerilor Prezidențiale ca prima femeie Președinte a #Slovaciei. Avem nevoie de mai multe #FemeiLaPutere pentru a face o schimbare. Să continuăm dezvoltarea unei lumi cu o adevărată egalitate între sexe. #OrganizațiaNațiunilorUnitePentruToți

Avocata în vârstă de 45 de ani, proaspăt aleasă Președinte, susține Uniunea Europeană și luptă împotriva corupției, opunându-se influenței populiste ce amenință Europa, conform spuselor lui Alexandre Krauss, Consilier Politic Principal pentru Alianța Liberalilor și Democraților din Europa.

În contextul acestui eveniment, Președintele Garcés ilustrează unul dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite, egalitatea între sexe, promovând acces egal la educație, îngrijire medicală, condiții decente de muncă și reprezentare în procesele politice și economice de luare a deciziilor. Prioritățile celui de-al cincilea obiectiv includ adoptarea și întărirea unor politici solide și a unei legislații aplicabile pentru promovarea egalității de sex și împuternicirea tuturor femeilor și fetelor pe toate planurile.

Comunicatul Președintelui vine de asemenea ca urmare a discuției sale recente cu Delegatul Special al Agenţiei pentru Refugiaţi al Organizației Naţiunilor Unite, Angelina Jolie, în care afirmă că împărtășește angajamentul pentru a lupta împotriva violenței politice și sexuale împotriva femeilor de pretutindeni.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.