Partidul Socialiștilor Europeni felicită opoziția pentru înfrângerea Președintelui Erdoğan în alegerile locale din Turcia

0
482
Twitter

Prin intermediul unui comunicat recent, Partidul Socialiștilor Europeni își transmite sincerele felicitări liderilor opoziției pentru rezultatele pozitive în urma alegerilor locale din statul turc, câștigând primăriile celor mai importante orașe, Ankara și Istanbul, Partidul Republican al Poporului având 30% din votul popular, în timp ce Partidul Democrat al Poporului ajunge pe locul patru la nivel național.

“Un eșec pentru Erdoğan în cadrul alegerilor locale din Turcia. Felicitări prietenilor noștri din Partidul Republican al Poporului și liderului lor, Kemal Kılıçdaroğlu, pentru rezultatele impresionante. Felicitări lui Mansur Yavaş pentru preluarea poziției de primar al capitalei Ankara și lui Ekrem Imamoglu pentru câștigarea alegerilor pentru primăria orașului Istanbul.”

Parlamentarul și Purtătorul de Cuvânt Omid Nouripour, al Departamentului de Afaceri Externe al Partidului Ecologist german, Alianța 90/Verzii, confirmă faptul că, deși Președintele Erdoğan nu a pierdut votul majorității, suporterii din cele mai importante centre urbane ale Turciei au început să se îndoiască de abilitatea Partidului său de a rezolva problemele economice ale țării.

Senatorul american al statului Virginia, Tom Garrett, ilustrează motivul pentru care sprijinul față de opoziție contrinuă să crească,  condamnând perspectiva Președintelui Donald Trump cu privire la Șeful Statului turc. Senatorul afirmă faptul că Erdoğan este o parte a problemei și nu a soluției, în contextul pregătirilor Turciei de a prelua controlul orașului Manbji din nord-estul Siriei, în urma retragerii trupelor americane de pe teritoriul sirian.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.