Guvernul Marii Britanii nu deține niciun fel de informație cu privire la numărul de decese din Siria și Irak

0
535

La finalul atacului aerian pe care Marea Britanie l-a plănuit pentru a estompa activitățile ISIS, s-a constatat că un număr considerabil de persoane ar fi decedat. Ulterior, Ministrul Forțelor Armate admite că se află în necunoștință de cauză referitor la masa de oameni inclusă în atac.

Acest anunț a fost postat imediat după criticile aduse la adresa Ministerului Apărării care, oficial, a estimat că numărul persoanelor decedate nu a depășit în niciun fel numărul de militanți ISIS. În plus, Mark Lancaster, consideră că doar un singur cetățean nu a reușit să supraviețuiască atacului.

”Nu suntem vinovați pentru decesul unei singure persoane ca urmare a atacului aerian. Ceea ce vreau să clarific, în acest moment, este că deținem informații, chiar dovezi, care susțin că este vorba despre o singură victimă. Este dificil să demonstrăm ce s-a întâmplat precis în momentul atacului, dar asta nu înseamnă că suntem de departe mulțumiți de abordarea noastră.”

Pentru a colecta cât mai mulți susținători cu scopul de a iniția un atac terorist global, ISIS s-a folosit de imagini cu bărbați, femei cât și copii decedați, încercând astfel să prezinte atacurile aeriene ca motiv de conflict împotriva musulmanilor. Cu toate acestea, succesul acestui plan de înlătuare a membrilor ISIS rămâne însă parțial, așa cum susține și un fost poștaș londonez care s-a alăturat grupării ISIS. A declarat pentru The Independent următoarele:

”Această campanie Americană de bombardare împotriva grupării ISIS le va aduce un beneficiu teroriștilor, deoarece mai mulți recruți se vor sacrifica în viitor pentru că și-au pierdut familiile.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.