Reacția SUA în urma acordului încheiat intre Turcia și Rusia

0
533
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-us-reach-preliminary-agreement-on-sanctions-crisis-sources-135522

Potrivit unei postari BBC pe contul oficial de Twitterhttps://www.bbc.com/news/world-us-canada-47809827?ocid=socialflow_twitter, au început să se complice relațiile dintre USA și Turcia, în urma unui acord, în valoare de £2.5 miliarde, dintre aceasta și Rusia.

Acest aranjament prevede cumpărarea rachetei aeriene S-400 TRIUMF din parte Turciei.
Statele Unite au răspuns imediat acestei înțelegeri, Vice-Președintele Mike Pence punând Statul turc in fața unei mari alegeri: renunțarea la acord sau punerea în pericol a relațiilor sale cu NATO.


Mai mult decât atât, USA a suspendat achiziționarea avionului de luptă F-35 din partea Turciei. Această decizie bazându-se pe două argumente: temerea față de consecințele care ar putea urma din posesia celor două arme puternice din partea Statului turc și o posibilă analiză amănunțită din partea Rusiei al avionului menționat mai sus.


Cu toate acestea, Ministrul turc al afacerilor externe Mevlut Cavusoglu a declarat că nu există intenția, din partea Turciei, de a renunța la aranjamentul cu Rusia fiind acesta deja stipulat.


Ba mai mult, Vice-Președintele turc, Fuak Oktay, bazându-se pe poziția ocupată de Turcia în cadrul NATO (a doua țară cu cea mai impunătoare armată), a declarat că Statele Unite sunt cele care sunt puse în fața unei adevărate decizii, riscând pierderea alianței cu Turcia.


Se pare că Statul turc a revendicat posesia armelor în cauză, definindu-le un mijloc de apărare necesar împotriva rebelilor Kurzi și a militanților islamici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.