Congresul SUA votează pentru încheierea asistenței militare Americane pentru Arabia Saudită în Yemen

0
570
Sursa: AP News

Acordul final al Congresului American în legătură cu suportul militar al SUA pentru Arabia Saudită în Yemen a fost atins – o încercare fără precedent de a reduce puterea Președintelui de a se avânta la război și un reproș la politica externă a acestuia.

Camera Reprezentanților a votat 247 la 175 pentru trimiterea rezolutiei către biroul Președintelui, unde un VETO ar fi un răspuns foarte probabil în cazul politicilor lui Donald Trump.

Decizia este una foarte importantă, întrucât Actul Stării de Război – introdus în 1973 – este folosit pentru prima dată în prezentul caz, unde utilizarea acestuia de către Congres desemnează o cerere către Președinte de a se retrage ‘dintr-un război nedeclarat’.

Implicarea SUA în războiul purtat de Arabia Saudită în Yemen s-a soldat cu pierderi substanțiale. Bernie Sanders, Senator din Vermont și candidat pentru alegerile la Președenția SUA în 2020, consideră că o ‘discuție națională serioasă vis-a-vis de cum și când țara noastră își folosește forța miliara’ ar fi esențială pentru eficientizarea politicilor externe SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.