Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, propune ca data de 7 aprilie să devină o zi oficială pentru comemorarea genocidului Rwandan

0
614

Evenimentul nefericit s-a petrecut în anul 1994 unde, în doar 100 de zile, aproximativ 800.000 de persoane au fost exterminate în Rwandan de către extremiştii Hutu.

Asociaţia comemorării genocidului din Rwandan, cunoscută drept Ibuka, a mărsăluit astăzi prin Paris şi, de asemenea, a ţinut o slujbă comemorativă în numele tuturor victimelor candizi. Punctul de plecare al marşului solemn sunt Grădinile din Luxemburg, din spatele Senatului, iar destinaţia lor finală va fi parcul Choisy.

În masacrul din 1994 se numără şi persoane decedate de origine Hutu, cât şi de origine Tutsis. Franţa a fost un aliat al guvernului în timpul mandatului fostului Preşedinte, Juvenal Habyarimana, care după a sa inevitabilă prăbuşire de avion, a rezultat în declanşarea masacrului.

Pe contul său personal de Twitter, Jean-Claude Juncker, oferă sprijinul său pentru acest eveniment şi îi încurajează pe cetăţenii Rwandan prin cuvinte tandre.

“Timpul nu poate şterge tenebrele ore din istoria noastră, dar în inima celor mai sumbre momente, începe ascensiuna spre lumină. Rwandan s-a întors spre lumină. Şi noi nu vom uita asta.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.