Întalnirea dintre Președintele Vladimir Putin și Președintele Tayyip Erdogan

0
612
Sursa:en. wikipedia.org

Discuțiile au început la Kremlin, unde Președinții Rusiei și Turciei au purtat discuții aprofundate cu privire la întreaga gama de relații ruso-turce, incluzând și progresul proiectelor strategice comune în domeniul energiei, al apărării și al umanității, precum și în problemele actuale regionale și internaționale.

În cadrul întalnirii au fost semnate mai multe documente. Unul dintre ele este un acord între Fondul Rus de Investiții Directe și Fondul pentru Bunăstare din Turcia, ce a înființat un fond de investiții ruso-turc cu un capital comun rezervat de aproximativ 1 miliard de euro.

“Investitorii turci au îndreptat cele mai multe investiții, mai mult de 2 miliarde de dolari, către economia din Tatarstan, în special în zona economică specială din Alabuga”, a spus Putin. De asemena, s-au stabilit întreprinderi mari pentru producția de sticlă, materiale plastice și substanțe chimice de uz casnic, a afirmat Președintele rus.

Alte doua documente se referă la înțelegerea reciprocă a unui program de procesare accelerată a brevetelor între departamentele respective ale celor doua țări, precum și la cooperarea în domeniul standardizării.

Vladimir Putin a mai declarat și că “Rusia și Turcia lucrează îndeaproape în sectorul energetic. Există proiecte-pilot – TurkStream, Akkuyu – și, în plus, companiile rusești de petrol Rosneft și Lukoil s-au dovedit a fi parteneri de durată pentru afaceri turcești “.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.