Miniștrii Afacerilor Externe ai Germaniei și Maldivei discută impactul schimbării climatice asupra statelor insulare

0
480
behoerdenstress

În cadrul #DialoguluiTranzițieiEnergeticeDeLaBerlin2019, Ministrul Afacerilor Externe ai Germaniei, Heiko Maas, a dezbătut impactul negativ al încălzirii globale în contextul statelor insulare.

“Impactul schimbării climatice asupra politicii de securitate reprezintă o prioritate a implicării noastre în cadrul #ConsiliuluiDeSecuritate al @NațiunilorUnite. Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, @HeikoMaas, a dezbătut efectele schimbării climatice asupra supraviețuirii unor mici state insulare alături de Ministrul Afacerilor Externe al #Maldivei, @AbdullaShahid. #DialogulTranzițieiEnergeticeDeLaBerlin2019

#TranzițiaEnergetică va avea un impact geopolitic major. De asemenea, este posibil ca riscul unei crize și a unei instabilități să crească. Cel mai bun sistem de prevenire este prin investirea în mod competitiv în energii regenerabile.”

“Deja am reușit să facem progrese seminificative în cadrul #TranzițieiEnergetice în Germania – aproximativ 40% din electricitatea produsă aici provine deja din surse regenerabile. Însă acesta este doar primul pas. Trebuie să ajutăm la creșterea acestui procentaj și să progresăm în acest sens și pe plan internațional.”

“Încălzirea globală nu se termină la capătul granițelor naționale, așa că #energiewende trebuie să aibă loc la nivel global. Trebuie să lucrăm împreună pe toate nivelurile – @OrganizațieiNațiunilorUnite, țărilor, orașelor și municipiilor. Și toată lumea – politicienii, societatea civilă, corporațiile și cercetătorii – trebuie să fie pregătită.”

Germaniei i se alătură și Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, care îndeamnă Orientul Mijlociu și Africa de Nord să ia măsuri urgente în privința încălzirii globale în cadrul Forumului Economic Internațional.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.