Prim-Ministrul, Benjamin Netanyahu, solicită un al 5-lea mandat

0
584

Benjamin Netanyahu este liderul partidului de dreapta Likud și tinde către participarea în următoarele alegeri pentru a 5-a oară, în ciuda tuturor acuzațiilor despre corupție aduse de către generalul-locotenent, Benny Gantz.

Scopul principal al locotenentului, Benny Gantz, se centrează pe reducerea unui sistem politic corupt, dar punctează și anumite aspecte negative ale securității din Israel. De asemenea, Partidul Muncii din Israel se află într-o continuă descreștere a voturilor, ceea ce sporește șansele Prim-Ministrului de a obține un alt mandat.

Votul decisiv va fi public astăzi de la ora 22:00, iar negocierile vor începe odată cu formarea coaliției de guvernare. În momentul de față, conform BBC News, Tom Bateman, care se află în Ierusalim și susține că situația actuală se îndreaptă spre avantajul Prim-Ministrului, fiind cel mai probabil singurul care poate forma o coaliție de guvernare.


Benjamin Netanyahu ar putea căpăta titlul de cel mai activ și longegiv Prim-Ministru în cazul în care va câștiga alegerile. În momentul distribuirii votului, pe care l-a numit ”Votul sacru”, s-a adresat tuturor astfel:

”Trebuie să alegeți corect, dar nu vă voi putea spune cu cine să votați. Aș putea, dar nu o voi face. Dumnezeu decide, Israel va învinge.”

În afară de această declarație, Prim-Ministrul a transmis mesaje substanțiale publicului pe tema securității cu scopul de a crește numărul voturilor în favoarea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.