Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei îndeamnă la ameliorarea conflictului din Libia

0
437
Twitter

În urma înrăutățirii situației tensionate din Libia, conflictul mutându-se în capitala țării africane, Tripoli, Ministrul Afacerilor Externe al Norvegiei, Ine Marie Eriksen Søreide, condamnă persistența și avansarea militară a celor două părți ce se luptă necontenit pentru teritoriu.

“Avansările militare în cadrul și în împrejurul capitalei Libiei, #Tripoli, reprezintă o problemă îngrijorătoare. Un armistițiu #umanitar temporar este necesar astfel încât #accesul la ajutorul umanitar să fie permis. Norvegia cere tuturor părților să respecte legile umanitare internaționale, să evite agravarea situației și să sprijine procesul politic. #EriksenSoreide

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, se alătură Norvegiei în condamnarea conflictului și a mijloacelor de manifestare de tip militar, printr-un comunicat din data de 9 aprilie, în urma atacului aerian al unui avion aparținând Armatei Naționale Libiene împotriva unui aeroport din Tripoli. Înaltul Comisar al Drepturilor Omului, Michelle Bachelet, reamintește celor două părți responsabile de atacurile recente că sunt obligate să protejeze civilii și infrastructurile civile.

Un comunicat recent al Organizației Internaționale a Migrației în Libia arată că:
“Peste 2.800 de persoane au fost mutate încă de la începutul conflictului din #Tripoli. Mai bine de 1.300 de migranți din județele din împrejurul luptelor armate sunt supuse riscului. În timp ce continuăm monitorizarea situației, siguranța civililor și a migranților din #Tripoli încă ne frământă.”

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.