Președintele Donald Trump acuză UE că este prea dură vizavi de UK în cazul Brexit

0
658
Sursa: SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

Donald Trump amenință Uniunea Europeană față de tratamentul acordat Brexitului. Intervenția Președintului American vine la câteva ore dupa ce liderii europeni acordă extinderea articolului 50 cu până la șase luni.

În urma unui summit tensionat la Bruxelles, Marea Britanie a obținut o prelungire a Brexit-ului până la 31 octombrie, în cadrul unui acord încheiat noaptea trecută. La acest summit, Președintele Emmanuel Macron s-a opus acestei amânări, în timp ce majoritatea șefilor de stat și de guvern s-a arătat favorabilă.

“Păcat că Uniunea Europeană este atât de dură față de Regatul Unit și față de Brexit. Uniunea Europeană este, de asemenea, un partener comercial brutal cu Statele Unite ale Americii, lucru care se va schimba. Uneori în viață trebuie să lași oamenii să respire înainte să se întoarcă cu totul să te muște.”

De asemenea, Donald Trump a amenințat marți că va impune taxe în valoare de 11 miliarde de dolari asupra importurilor europene, incluzând brânza, brânza cheddar, piesele de avioane si motocicletele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.