Propunerea Senatorului American Bernie Sanders cu privire la sistemul medical al Statelor Unite

0
535
http://aldianews.com/articles/politics/national/it-time-medicare-all/54662

Senatorul American Bernie Sanders a făcut o propunere de reformă privind sistemul medical al Statelor Unite, încercând astfel să continue revizuirea inițiată de către Barack Obama și intreruptă apoi de către Donald Trump.

Propunerea, potrivit BBC, a fost prezentată sub numele de “Medicare for All”. Aceasta este adresată persoanelor cu o vârstă de peste 65 de ani și, de asemenea, persoanelor cu dizabilități sau alte probleme de sănătate, acoperind, în același timp, 80 % din costurile medicale și 60 de zile de spitalizare.

Trebuie menționat, însă, faptul că nu este vorba despre un sistem medical universal, în care Statul deține și gestionează spitalele, dar, în acest caz, guvernul este responsabil exclusiv de plata unei sume variabile către furnizorii privați. Acestă măsură, în teorie, ar cuprinde diverse domenii ale sănătății, dar nu toți furnizorii sunt dispuși să-și ofere serviciile potrivit acestei propuneri.

Sanders a afirmat, într-o postare pe Twitter, că acele companiile farmaceutice și cele care oferă servicii de sănătate nu sunt dispuse la o asemenea colaborare, deoarece se gândesc doar la propriul profit.

Într-adevăr, “Medicare for All” a fost urmată de diverse argumente, pro și contra, fiind un subiect foarte dezbătut de către opinia publică: Pe de o parte, cei ce-l suștin pe Sanders aduc ca argument principal faptul că această propunere asigură, în sfârșit, tuturor americanilor dreptul de a beneficia de un sistem de sănătate. Pe de altă parte, ceea ce-i preocupă pe mulți este o eventuală creștere a taxelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.