Consilierul Federal Ignazio Cassis deschide a cincea ediție a Forumului italiano-elvețian

0
515

Pe data de 12 Aprilie, Consilierul Federal al Elveției, Ignazio Cassis, a deschis cea de-a cincea ediție a Forumului dintre Elveția și Italia, menit să dezvolte relațiile diplomatice dintre cele două țări.

În comunicatul de presă al Departamentului Federal de Afaceri Externe sunt descrise următoarele detalii:

Dl Cassis și-a exprimat solidaritatea față de orașul Genova, care a fost profund afectat de tragedia podului Morandi. Acesta a subliniat importanța strategică a orașului, care este deschis pentru toată lumea și reprezintă poarta comercială pentru întreaga Europă, în special prin tunelul de bază Gotthard. “Pictorul elvețian Paul Klee a pretins că a înțeles pe deplin cât de mare era lumea odată ce a văzut portul Genova”, spune Cassis.

Forumul de dialog va consta din patru grupuri de lucru. Acestea vor discuta despre transport (dezvoltarea porturilor din Liguria și legăturile feroviare prin tunelul de bază Gotthard), tehnologie (utilizarea datelor importante în domeniul sănătății), turismul și Europa (diferitele modele de integrare pe întreg continentul european).

Elveția și Italia sunt foarte apropiate, cu numeroase conexiuni umane, transfrontaliere, culturale, politice și economice. Comerțul dintre cele două țări depășește 30 de miliarde de franci elvețieni pe an. Italia este cel de-al treilea mare partener comercial al Elveției, în timp ce Elveția este a șasea cea mai mare piață de export a Italiei. Edițiile anterioare ale Forumului de Dialog au avut loc la Roma, Berna, Milano și Lugano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.