Foști politicieni europeni îndeamnă Uniunea Europeană să accepte un armistițiu favorabil pentru Israel și Palestina

0
439
Credit Twitter/PA Wire

Președintele Alianței de Liberali și Democrați pentru Europa și Coordonatorul Brexit pentru Parlamentul European, Guy Verhofstadt, cere Uniunii Europene să accepte un armistițiu favorabil și Israelului, dar și Palestinei:

“În vremurile lui Trump, este vital ca Europa să susțină pacea dintre Israel și Palestina. Guvernele europene trebuie să se dedice protecției viabilității unei soluții pentru cele două state.”

În scrisoarea adresată liderilor Uniunii Europene, sunt enunțate următoarele detalii cheie:

“Din păcate, administrația americană actuală s-a îndepărtat de politica americană de odinioară și s-a distanțat de normele juridice internaționale stabilite. Statele Unite au recunoscut până acum doar pretențiile unei părți față de Ierusalim și au demonstrat o indiferență îngrijorătoare față de expansiunea asezării israeliene. Statele Unite au suspendat finanțarea pentru Agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA) și pentru alte programe care au beneficiat de palestinieni – jucându-se cu securitatea și stabilitatea diferitelor țări așteptând la ușa Europei.

Considerăm că Europa ar trebui să promoveze un plan care respectă principiile de bază ale dreptului internațional, ilustrate în parametrii Uniunii Europene conveniți pentru soluționarea conflictului israeliano-palestinian. Acești parametri, pe care UE le-a reafirmat în mod sistematic în cursul discuțiilor anterioare inițiate de SUA, reflectă înțelegerea comună a faptului că o pace viabilă presupune crearea unui stat palestinian lângă Israel cu aceleași frontiere din perioada de dinainte de anul 1967, cu schimburi de teren minime, aprobate de ambele părți; cu Ierusalimul drept capitala ambelor state; cu aranjamente de securitate care abordează preocupările legitime și respectă suveranitatea fiecărei părți și cu o soluție convenită și echitabilă cu privire la problema refugiaților palestinieni.”

VIATwitter
SURSĂThe Guardian
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.