Summit-ul de la Amman, al doilea summit trilateral al Greciei, Iordaniei și Ciprului

0
617
Sursă: www.xinhuanet.com

Summit-ul de la Amman evidențiază cooperarea dintre cele trei state. Prim ministrul grec, Alexis Tsipras, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și Presedintele cipriot Nikos Anastasiades s-au întâlnit ieri la Palatul Al Husseiniya din Iordania.

Cele trei personalități politice au concluzionat asupra necesității de a consolida cooperarea în domeniul energiei, agriculturii, turismului, educației, comerțului, precum si asupra eforturilor comune de dezvoltare a sectoarelor private din cele trei țări.

Cele trei țări au afirmat importanța menținerii coordonării în chestiuni de interes comun, în serviciul intereselor comune și în scopul ralizării păcii și consolidării securității și stabilității în regiune.

Cooperarea celor trei state ameliorează strategia pentru perspectiva păcii și stabilității în Estul Mediteranei, a declarat Alexis Tsipras duminică la Amman. Acesta fiind însoțit de George Katrougalos, Ministrul de Externe, Stathis Yiannakidis, Ministrul Adjunct al Economiei și Dezvoltării, și Ministrul Adjunct al Politicii Digitale, Lefteris Kretsos.

În ceea ce priveste procesul de pace, cei trei lideri și-au exprimat sprijinul pentru o soluție durabilă și care să cuprindă conflictul palestin-israelian prin discuții și pe baza unei soluții inter-statale.

Summit-ul s-a încheiat cu un acord semnat pentru a stimula relațiile în domeniul investițiilor și al educației, precum și al altora privind cooperarea tehnologică și antiterorismul.

 De asemenea, potrivit unor surse guvernamentale, în timpul întălnirii sale cu regale Abdullah, Tsipras a lăudat Iordania și contribuția regelui la rezolvarea problemelor regionale. El a spus și că Grecia poate deveni o punte între Iordania și Uniunea Europeană.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.