Președintele Emmanuel Macron promite reconstruirea catedralei Notre Dame în urma incendiului

0
478
Credit Twitter/PA Wire

Catedrala Notre Dame din capitala Franței a izbucnit în flăcări pe data de 15 aprilie, peste 400 de pompieri luptându-se cu incendiul timp de mai bine de 12 ore până să poată salva integritatea clădirii.

Președintele Republicii Franceze Emmanuel Macron a dat dovadă de promptitudine în urma răspândirii anunțului cumplit:

“Notre Dame a fost cuprinsă de flăcări. Un moment sfâșietor pentru întreaga națiune. Stăm alături de toți catolicii și poporul francez. La fel ca și concetățenii mei, sunt cuprins de mâhnire văzând cum această parte din noi se pârjolește în această seară.”

“Această catedrală Notre Dame, noi o vom reconstrui. Toți împreună. Aceasta este o parte din destinul nostru francez. Fac următorul angajament, de mâine o cotizație va fi lansată, peste hotarele țării noastre.”

Anunțul sfâşietor a făcut înconjurul lumii într-un timp foarte scurt, o reacție deosebită fiind cea a Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, care a făcut următoarea declarație:

“Este atât de oribil să privesc cum catedrala Notre Dame din Paris este cuprinsă de flăcări. Intervenția aeriană a pompierilor poate fi folosită pentru a stinge incendiul. Trebuie să luăm atitudine repede!”

Primul Ministru al Marii Britanii, Theresa May, nu a ezitat să aducă un mic omagiu celor întâmplate:

“În semn de solidaritate față de Republica franceză şi cetățenii ei, clopotele bisericii Westminster Abbey vor suna în această seară la ora 17:43 pentru a marca momentul în care catedrala a fost cuprinsă de flăcări cu o zi în urmă – Primul Ministru Theresa May”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.