Comisia Europeană dă startul campaniei împotriva violenței față de femei în mediul virtual

0
670
Credit Twitter/PA Wire

Pe data de 16 aprilie, Comisia Europeană a lansat o campanie ce promovează respectul femeilor în spațiul online și atrage atenția publicului cu privire la cazurile de violență și intimidare a persoanelor de sex feminin în domeniul virtual.

“Femeile sunt de 27 de ori mai predispuse unei hărțuiri #online față de bărbați la nivel global. Astăzi, Comisarul pentru Economie și Societate Digitală, Mariya Gabriel, alături de Comisarul Directoratului General pentru Justiție, Protecția Consumatorului și Egalitatea dintre Sexe, Věra Jourová și Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, au prezentat campania #Respectului Digital Pentru Ea, prin care vor să atragă atenția publicului larg cu privire la pericolul pe care îl aduce violența #online față de femeile de pretutindeni.”

În comunicatul oficial de la Strasbourg, lansat de Comisia Europeană, sunt enunțate următoarele puncte cheie ale campaniei:

“(…) Potrivit unui raport al Uniunii Interparlamentare, 46,9% dintre politicienii de sex feminin din 45 de țări europene au declarat că au primit amenințări cu moartea, viol și bătaie în timpul mandatului lor parlamentar.

Demnitatea, respectul și solidaritatea se aplică tuturor, de asemenea online. (…) Este timpul să intensificăm răspunsul la violența online. (…)

Solicităm tuturor: cetățenilor UE, industriilor, societăților civile și factorilor de decizie politică să colaboreze pentru a asigura respectarea femeilor.

Violența online se răspândește prin intermediul rețelelor sociale, al aplicațiilor de mesagerie, al forumurilor online, al site-urilor de distribuire a videoclipurilor și al jocurilor video. Abuzarea unei persoane online creează o înregistrare digitală permanentă, care poate fi răspândită în continuare și dificil de șters în același timp. (…)”

VIATwitter
SURSĂEuropa.eu
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.