Uniunea Europeană rămâne principalul furnizor mondial de asistență oficială pentru dezvoltare

0
484
Sursă: Wikimedia

Uniunea Europeană a continuat furnizarea asistenței pentru dezvoltare și in 2018 – an în care fondurile utilizate au atins 74 mld – eforturile pentru sprijinirea țărilor în dezvoltare văzând un spor notabil.

Faptul în cauză a fost confirmat de Comitetul Asistenței pentru Dezvoltare în ultimul raport al acestora, document care vizează cifrele preliminare pentru 2018 – astfel, asistența colectivă din partea U.E. și a statelor membre face ca sprijinul pentru dezvoltare din Europa să reprezinte aproximativ 57% din ajutorul global pentru progres.

Deși cifra pentru 2018 este sesizabilă, contrastul dintre aceasta și cea a anului precedent trebuie menționat – diferența este de €731 mil, și este în favoarea anului 2017.

Scăderea este marcată de reducerea pregnantă în fondurile cheltuite în contextul refugiaților – comparat cu anii precedenți, numărul refugiaților a scăzut semnificativ, consecvent scăzând asistența pentru aceștia. Asistența semnalată constituie în sprijinirea refugiaților și a solicitanților de azil în primul an de ședere.

În 2018, patru state membre U.E. au oferit 0.7% sau mai mult din PIB-ul acestora pentru programul de Asistență Oficială pentru Dezvoltare: Danemarca, Luxemburg, Suedia și Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.