Consiliul European de Cercetare confirmă dezvoltarea unui algoritm menit să depisteze știrile false

0
550
Credit Twitter/PA Wire

Prin intermediul unei echipe specializate conduse de profesorul Michael Bronstein, Consiliul European de Cercetare speră să poată ajunge la eventuala eradicare a știrilor false ce afectează sfera politico-socială din zilele noastre.  

“Lipsa știrilor false constituie vești bune! Michael Bronstein, profesor la Facultatea de Inginerie, Departamentul Tehnicilor de Calcul din cadrul Colegiului Imperial din Londra și din partea Universității della Svizzera, beneficiar al bursei din partea Consiliului European de Cercetare, lucrează la dezvoltarea unui algoritm care procesează și învață automat cum să detecteze veridicitatea surselor știrilor analizate de la jurnaliștii din domeniu. #Cercetare În Uniunea Europeană

Lansat pe data de 15 aprilie, un articol aprobat de Comisia Europeană și scris de Tom Cassauwers adresează o întrebare a cărei răspuns poate schimba pentru totdeauna felul în care decurg evenimentele politice de mare importanță la nivel global – “Poate inteligența artificială să ducă la eradicarea știrilor false?”

Directorul de Cercetare Aplicată al Grupului de Inginerie cu sediul în Italia,
Francesco Nucci, afirmă faptul că deși inteligența artificială aduce cu sine o sumedenie de probleme etice, uneori poate reprezenta și o cale eficientă de a combate știrile false. Fiind cercetătorul principal din cadrul Proiectului Fandango – având același scop ca Proiectul Goodnews, condus de profesorul Bronstein – acesta speră să poată demonstra eficacitatea laturei pozitive a tehnologiei, în lupta împotriva dezinformării și a manipulării maselor.



VIATwitter
SURSĂEU Commission
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.