Comisia Europeană îl felicită pe Volodymyr Zelensky pentru câștigarea alegerilor prezidențiale ucrainene

0
525
Credit Twitter/PA Wire

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk susțin rezultatul alegerilor prezidențiale din Ucraina din data de 21 aprilie și îl felicită pe noul Președinte, Volodymyr Zelensky, pentru succesul răsunător.

“Felicitări lui Volodymyr Zelensky pentru câștigarea președinției #Ucrainei. Oamenii din Ucraina și-au demonstrat atașamentul puternic față de democrație și #supremația legii pe tot parcursul procesului electoral. Uniunea Europeană va continua să sprijine drumul către reformare și suveranitate al Ucrainei.”

Într-o scrisoare oficială publicată pe pagina Consiliului Uniunii Europene, cei doi lideri fac următoarele afirmații:

“S-au înregistrat progrese semnificative în ultimii cinci ani de la Revoluția de demnitate a Ucrainei și rămân multe de îndeplinit pentru a aduce la realitate pacea, democrația și prosperitatea pe care cetățenii Ucrainei o cer.

În calitate de Președinte al Ucrainei, puteți conta pe sprijinul puternic al UE pentru reformarea Ucrainei, consolidarea statului de drept, combaterea corupției, menținerea stabilității macrofinanciare și urmărirea reformei esențiale a sectorului energetic. Suntem convinși că implementarea în continuare a Acordului de asociere de către UE și Ucraina, incluzând aprofundarea zonei de comerț liber, pot fi instrumente vitale în acest sens. Puteți, de asemenea, să vă bazați pe sprijinul continuu și constant al UE pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei.

Dorim să vă împărtășim dorințele noastre cele mai sincere pentru un mandat de succes în calitate de Președinte și așteptăm cu nerăbdare să vă întâlnim la cea mai apropiată dată convenită de comun acord.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.