Statele Unite susțin Operațiunea Libertatea lansată de opoziția din Venezuela

0
637
Credit Twitter/PA Wire

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, și-a exprimat susținerea față de Operațiunea Libertatea lansată pe data de 30 aprilie de liderul opoziției, Juan Guaido, subliniind caracterul indestructibil al democrației ilustrat prin perseverența forțelor unite împotriva actualului Președinte, Nicolas Maduro.

“Astăzi, Președintele Interimar Juan Guaido a anunțat lansarea Operațiunii Libertatea. Guvernul SUA sprijină pe deplin poporul venezuelian în căutarea libertății și democrației. Democrația nu poate fi înfrântă. #Suntem Uniți pentru Venezuela”

#Operațiunea Libertatea este în curs de desfășurare în #Venezuela și lumea întreagă este martoră. Siguranța lui Juan Guaido trebuie garantată. Poporul venezuelan cere schimbări, o tranziție democratică pașnică și o întoarcere către prosperitate. Este timpul ca regimul nelegitim să se stea deoparte.”

“Ceea ce vedem astăzi în Venezuela este voința poporului de a schimba în mod pașnic drumul țării lor de la unul disperare la unul de libertate și democrație. Statele Unite sunt alături de Juan Guaido acum și pentru totdeauna.”

Delegația Venezuelei la Organizația Națiunilor Unite de la Geneva a condamnat în mod oficial lovitura de stat organizată de “Juan Guaido, marioneta Imperiului Nord-American și Leopoldo Lopez, liderul de extremă dreaptă al statului venezuelan”, menționând ofensiva lansată de Guvern față de “trădătorii ce amenință pacea și constituționalitatea țării.”

Președintele actual, Nicolas Maduro, a declarat că lovitura de stat “menită să incite poporul la violență a fost oprită la timp prin intermediul Forțelor Armate Naționale ale Venezuelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.