Donald Trump susține Israelul in lupta cu Fâșia Gaza

0
771
ChicagoTribune.com

Președintele îi avertizează pe gazani că rachetele nu vor aduce decât mai multa nefericire, le spune sa dea o șansă la pace. Acesta a declarat duminica pe pagina lui de twitter că acorda sprijin total Israelului , după ce statul evreu a efectuat raiduri în Fâșia Gaza ca represalii la tirurile palestiene de rachete.

În cea mai mare izbucnire de la războiul din 2014, militanții din Gaza au tras mai mult de 600 de rachete de vineri, omoraând patru israelieni, inclusiv un om israeliano-american de 21 de ani și trimițând o mare parte din sud a țării în adăposturi pentru bombe.

Israelul a reacționat cu atacuri împotriva Hasamului și țintelor de Jihad Islamic în Gaza. Oficialii Hamas au spus ca 23 de palestinieni au murit în ofensivă, inclusiv o femeie însărcinată și doi copii mici. Femeia gravidă a fost ucisă de o lansare de rachete eșuată, trasă de grupuri teroriste din interiorul Fășiei. Cel puțin 11 morți palestinieni au fost teroriști.

Vicepreședintelel Mike Pence a declarat pe pagina lui de Twitter faptul că „Condamnăm cu tărie atacurile din Gaza de către teroriștii Hamas. Israelul are dreptul absolut de a se apăra și SUA se află alături de marele nostru aliat Israel.”

De asemenea, D. Trump a declarat următoarele:

“Încă o dată, Israelul se confruntă cu un baraj de atacuri de rachete de către grupurile teroriste Hamas și Jihadul Islamic. Sprijinim Israelul cu 100% în apărarea cetățenilor săi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.