Organizația teroristă palestiniană Hamas a lansat peste 690 de rachete către Israel

0
641
Credit Twitter/PA Wire

Pe data de 4 mai, Ofir Gendelman, Purtătorul de Cuvânt al Primului Ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a confirmat atacul rachetelor lansate din Fâșia Gaza de Organizația teroristă Hamas și jihadiștii islamici asupra orașelor și satelor din sudul Israelului.

Purtătorul de Cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe israelian, Emmanuel Nahshon, a declarat că, în ultimele zile, peste 690 de rachete au fost lansate de grupările teroriste din “centre publice palestiniene dar și israeliene, lăsând în urmă o victimă și mai mulți răniți, menționând că Israelul va face tot posibilul pentru a combate atacurile și cere comunității internaționale să condamne cu asprime acțiunile teroriste.”

Cererea Israelului a fost auzită și respectată, Departamentul de Stat american lansând un comunicat oficial prin care:

“Statele Unite ale Americii condamnă cu severitate barajul continuu de rachete din partea Organizației Hamas și a jihadiștilor palestinieni din Fâșia Gaza asupra civililor inocenți și a comunităților israeliene. Cerem făptașilor să înceteze acțiunile violente în cel mai scurt timp posibil. Suntem alături de Israel și susținem dreptul acesteia de a se apăra împotriva acestor atacuri groaznice.”

Purtătorul de Cuvânt al Afacerilor Externe și Securității Uniunii Europene, Maja Kocijančič, a menționat în mod oficial că:

“Atacurile cu rachete din Gaza către Israel trebuie să se oprească imediat. Este nevoie urgentă de o ameliorare a acestei situații periculoase pentru a ne asigura că viețile civililor sunt protejate. Israelienii și palestinienii au dreptul să trăiască în pace, securitate și demnitate. Numai o soluție politică poate pune capăt violenței. Eforturile Egiptului și Organizației Națiunilor Unite de a calma situația au sprijinul deplin al Uniunii Europene.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.