Observatorul Drepturilor Omului îndeamnă cetățenii europeni să aleagă Parlamentari ce le vor respecta drepturile

0
572
Credit Twitter/PA Wire

Pe data de 5 mai, Eva Cosse, Cercetător al Organizației Observatorului Drepturilor Omului, a îndemnat cetățenii Uniunii Europene să ia în considerare importanța respectării drepturilor și libertăților oamenilor când își vor alege viitorii reprezentanți în Parlamentul European în perioada 23-26 mai.

“În ultimul deceniu, cetățenii greci au dezbătut frecvent impactul Uniunii Europene asupra vieții lor. În timp ce mulți dintre aceștia critică ceea ce percep ca fiind lipsa de solidaritate a Uniunii Europene în ceea ce privește migrația și impactul austerității induse de datorii asupra drepturilor persoanelor din Grecia, putem spune cu încredere că grecii rămân profund atașați de Europa și valorile demnității, egalității și libertății pe care națiunea este bazată.

De la alegerile anterioare, Parlamentul European a continuat să promoveze solidaritatea și un mecanism de împărțire a responsabilității între statele membre ale UE în reforma vitală a sistemului Dublin pe care se bazează procedurile de azil ale Uniunii. Până în prezent, Parlamentul este singura instituție a UE care a avut o voce importantă în ceea ce privește impactului politicilor UE asupra drepturilor omului în Grecia și a criticat alte state membre pentru faptul că nu au sprijinit Grecia, inclusiv prin relocarea solicitanților de azil.

Europa merită un Parlament care luptă împotriva discriminării, urmărește îmbunătățirea condițiilor de muncă și a celor sociale, protejează intimitatea noastră și se asigură că politicile UE de a contribui la promovarea drepturilor omului în alte părți ale lumii. Alegerile europene reprezintă o ocazie importantă de a susține drepturile omului și de a alege candidații care se angajează să le susțină.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.