Opt țări cooperează pentru introducerea unui proiect tradițional în Patrimoniul UNESCO

0
733
Credit Twitter/PA Wire

Pe data de 7 mai, Ministerele de Afaceri Externe ale Sloveniei și Austriei au confirmat cooperarea cu privire la înscrierea proiectului multinațional și tradițional de reproducere a cailor lipizani “în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, împreună cu Bosnia-Herțegovina, Croația, Ungaria, Italia, România și Slovacia pentru o posibilă posibilă inscripție în 2021.”

Documentul oficial semnat de cei doi Miniștri menționează că:

“Nominalizarea se va concentra pe tradițiile comune care sunt tipice pentru statele participante și vor ilustra diversitatea acestui patrimoniu cultural de lungă durată, legat de creșterea cailor lipizani. În plus, măsurile de salvgardare la nivel multinațional care sporesc viitorul acestei mari tradiții vor avea o importanță deosebită.

Funcțiile sociale și semnificațiile culturale dintre deținători, practicieni și comunități mărturisesc importanța pe care elementul încă o are în viața contemporană. Transmiterea cunoștințelor, a practicilor și a activităților de cercetare sprijină conștientizarea și dezvoltarea pentru generațiile viitoare.

Slovenia evidențiază peisajul cultural specific Karst, care a fost semnificativ în creșterea calului Lipizzan de la înființarea fermei și hergheliei Lipica în 1580.

Îngrijirea, precum și conducerea clasică și conducerea transportului se bazează pe relația de încredere și de lungă durată între practicanți și animal, adică între crescători, călugări, meșteșugari, călăreți și cai. Austria va sublinia astfel relațiile dintre aceste elemente ale Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

Liceul și Concursul clasic al Școlii spaniole de călărie din Viena au fost înscrise pe Lista reprezentativă a ICH a umanității în 2015 de către Comitetul interguvernamental pentru protecția patrimoniului cultural imaterial al UNESCO. Această acțiune colaborativă subliniază, de asemenea, relațiile cordiale dintre Austria și Slovenia.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.