Uniunea Europeană susține în continuare Sudanul de Sud pentru a menține pacea

0
548
Credit Twitter/PA Wire

Purtătorul de Cuvânt al Afacerilor Externe și Securității Uniunii Europene, Maja Kocijančič, a declarat că Uniunea Europeană va continua sprijinul față de demersurile necesare pentru a menține pacea în Sudanul de Sud:

“Autoritatea Interguvernamentală pentru Dezvoltare (AID) a aprobat recent în Juba, Sudanul de Sud, acordul la care au ajuns cele două părți sudaneze de a prelungi perioada precontractuală prevăzută în acordul de pace.

Prelungirea de șase luni ar trebui să permită părților interesate să facă progrese în privința chestiunilor esențiale ale acordului de pace, inclusiv formarea unei forțe de securitate unificate, a numărului de state și a limitelor lor. Ar trebui stabilit un plan de implementare realist. Prelungirea nu ar trebui să influențeze planificarea procesului electoral prevăzut în acordul de pace.

Fondurile garantate de guvernul actual de tranziție pentru punerea în aplicare a acordului reprezintă un pas pozitiv. Este important ca fondurile să fie gestionate într-o manieră responsabilă și transparentă și în interesul poporului sudanez de Sud.

Suportul și angajamentul continuu al AID în procesul de pace din Sudanul de Sud vor fi vitale în acest moment critic al procesului, deoarece părțile își reînnoiesc intențiile de a pune în aplicare acordul în scris și în inimile lor.

Uniunea Europeană continuă să susțină Sudanul de Sud și poporul său în eforturile lor de a face ca pacea susținută să devină realitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.