Estonia cere Uniunii Europene să răspundă ferm la adresa acțiunilor Rusiei în Ucraina

0
559
Sursa: GDELT Project

Ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, plănuiește să se adreseze colegilor europeni din cadrul Consiliului Afacerilor Externe de la Bruxelles pentru a proteja Ucraina de interferența Guvernului rus.

“‘Ucraina continuă să se confrunte cu provocări, acțiuni ostile și intervenții în afacerile sale interne din partea Rusiei’, a spus ministrul de externe înainte de întâlnire. ‘Recenta decizie a Rusiei de a urgenta cererea de cetățenie rusă pentru ucrainenii care trăiesc în teritoriile temporar ocupate din estul Ucrainei este un alt pas destabilizator care împiedică rezolvarea conflictului’, a subliniat el.

‘Am de gând să menționez această problemă la întâlnirea de mâine cu colegii mei din UE. Comportamentul Rusiei a demonstrat că nu are nici un interes să ia măsuri pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk și să de-escaladeze situația. Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să ofere un răspuns ferm la această problemă‘, a spus ministrul de externe.

Miniștrii de externe intenționează, de asemenea, să discute despre situația din Libia și să facă schimb de idei în regiunea Sahel. Înaintea reuniunii, miniștrii de externe ai UE se vor întâlni, de asemenea, cu omologii lor din țările Parteneriatului Estic, pentru a sărbători cea de-a 10-a aniversare a Parteneriatului și pentru a discuta despre viitorul acestuia.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.