China a trimis al doilea transport medical către Venezuela

0
757
Avionul chinez care transporta consumabilele medicale a ajuns în Caracas. Sursa: edition.cnn.com

Un al doilea avion din China care transporta 71 de tone de medicamente a sosit luni, 13 mai, în Venezuela, ca parte unui acord de cooperare “tehnico-umanitar” între Guvernul Președintelui Nicolas Maduro și puterea asiatica.

Zborul Suparna Airlines a părăsit Shanghai luni, făcând o escală în Madrid înainte de a ajunge la Aeroportul Internațional Maiquetía Simón Bolívar din Caracas. Suparna Airlines a fost înființată în 2003 și este a doua cea mai mare companie aeriană din China.

Avionul transporta ajutoare pentru națiunea săraca: aproximatv 2 milioane de unități de echipament medical, inclusiv medicamente și consumabile medicale chirurgicale. Criza economică a Venezuelei a dus la suferință umană în masă, marcată de lipsa de alimente și medicamente, precum si de în întreruperile de putere.

De asemenea, luna trecuta un alt avion încărcat cu 65 de tone de consumabile medicale a aterizat în Caracas, marcând prima livrare de acest fel între China și Venezuela. Pe lângă cele 65 de tone de medicamente, China a mai trimis și 120 de soldati si provizii militare in țară, după ce o fotografie neconfirmată a armatei chineze și a celei venezueleniene a apărut împreună cu consumabilele livrate la Caracas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.