Noua Zeelandă înființează un buget dedicat sănătății fizice și mintale a populației

0
492
www.beehive.govt.nz

Ministrul Finanțelor al Noii Zeelande, Grant Robertson, a anunțat dedicarea unei părți semnificative din bugetul de stat sănătății fizice și mentale a poporului. Acesta a subliniat că, în ciuda creșterii Produsului Intern Brut din ultimii ani, neozeelandezii nu au simțit o îmbunătățire a standardelor de viață sau o creștere a numărului de oportunități, o parte din ei contruntându-se cu situații financiare precare.

Pentru a combate această situație, Ministerul Finanțelor va lansa primul program global destinat îmbunătățirii bunăstării cetățenilor:

“Bugetul din 2019 va acorda bunăstării mentale prioritatea pe care o merită. În orice perioadă de 12 luni, aproximativ unul din cinci Noua Zeelandă va avea o boală psihică diagnosticabilă, cu trei sferturi dintre cazuri începând de la vârsta de 25 de ani. Sănătatea mintală slabă afectează în mod semnificativ satisfacția vieții, identificarea unui scop în viață, standardele de viață materiale, conexiunile sociale și bunăstarea culturală. Abordarea acestor probleme la începutul vieții poate, de asemenea, să reducă drastic numărul factorilor de risc care altfel ar contribui la rezultatele slabe din viață, inclusiv interacțiunile cu sistemele de justiție și de asistență socială.

La inceputul acestui an, guvernul a lansat “He Ara Oranga” – Raport al anchetei guvernamentale privind sanatatea mintala si dependenta. În urma a peste 5.200 de depuneri și a unui proces substanțial de implicare în întreaga țară, ancheta a prezentat recent raportul care identifică o serie de nevoi și recomandări nesatisfăcute pentru sistem. Bugetul din 2019 va fi un pas important în a răspunde recomandărilor anchetei prin solicitarea ca agențiile să colaboreze pentru a garanta bunăstarea generală a oamenilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.