Joko Widodo câștigă alegerile prezidențiale indoneziene

0
538
Credit Twitter/PA Wire

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Indonezia, anunțat cu o zi înainte de data oficială, este Joko Widodo; acesta a obținut 55,5% din voturi, fapt ce i-a garantat victoria împotriva lui Prabowo Subianto.

“Călduroase felicitări lui @jokowi pentru faptul că a fost reales în funcția de Președinte al Indoneziei. Indonezia este una dintre cele mai importante relații strategice ale Australiei. Plănuim să întărim relațiile dintre Australia și Indonezia în toate interesele comune.”

Alegerile prezidențiale care au avut loc în data de 17 aprilie i-au asigurat lui Joko Widodo al doilea mandat în funcția de Președinte. El a câștigat cu 55,5% din voturi împotriva lui Prabowo Subianto.

Joko Widodo a fost din 2012 guvernatorul Jakartei până când a câștigat prima dată alegerile în 2014, când oponentul lui a fost, de asemenea, Prabowo Subianto. Campania prezidențială pentru alegerile de anul acesta a fost bazată pe promisiunea că o să continue dezvoltarea economiei și lupta împotriva corupției.

Autoritățile locale din Indonezia au anunțat că au suplimentat măsurile de securitate pentru perioada 22-26 pentru a fi pregătiți în cazul unor demonstrații ale susținătorilor partidului oponent.

Azis Subekti, unul dintre martorii alegerilor, a refuzat să semneze rezultatul: “Nu vom renunța in fața acestor nedreptăți, înșelăciuni, minciuni și a acestor acțiuni împotriva democrației.”

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.