Președintele Donald Trump alături de poporul cubanez în câștigarea democrației

0
612
Sursa: Twitter

În contextul aniversării Declarației de Independență a Cubei din 1902, care este sărbătorită în 20 mai, Donald Trump a emis un mesaj de susținere în căutarea democrației și prosperității către comunitatea americană cubaneză și poporului statului Cuba .

Este al treilea an consecutiv când reprezentatul Casei Albe transmite cele mai bune urări poporului Cubei, care visează la adevărata libertate. Într-un comunicat postat pe pagina oficială a Casei Albe, Donald Trump afirmă că “poporul cubanez merită un guvern care susține valorile democratice și promovează libertățile economice și religioase“. Acesta a mai evidențiat faptul că Statele Unite ale Americii le sunt alături: “împreună, continuăm să luptăm pentru o Cubă liberă și democratică“.

De asemenea, mesajul este întărit și de declarația vice-președintelui Mike Pence, care a ținut să declare că “America susține instaurarea libertății în Cuba […] Trăiască Cuba liberă“.

Ca reație a comunicatului venit de la Casa Albă, președintele consiliilor de stat și miniștrilor Republicii Cuba, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, precizează că președintele Donald Trump “a făcut o declarație amenințătoare, manipulativă și nerușinată împotriva poporului Cubanez“, deoarece data de 20 Mai “indică proclamarea republicii neocoloniare“. Acesta a mai adăugat că cetățenii Cubei nu vor “reveni la un astfel de trecut și vom apăra cu fermitate independența“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.