Comisia Europeană afirmă că anumite partide populiste sunt finanțate de Rusia

0
619
Credit Twitter/PA Wire

Vicepreședintele Comisiei Europene responsabil de Locuri de Muncă, Investiții și Competitivitate, Jyrki Katainen, declară în cadrul unui interviu pentru postul american de televiziune CNBC (Canalul pentru Știri de Afaceri și Consum), că o parte din partidele statelor europene cu tendințe populiste sunt finanțate de către Guvernul rus, subliniind scopul lor comun de a destabiliza și dezbina Uniunea Europeană.

“Acum cinci ani, nu aveam parte decât de populiști care ofereau soluții simple pentru probleme complexe. Oamenii erau sătui de crize economice, financiare, ilustrând o tendință de a accepta soluți mai simple. (…) În schimb, acum, anumite partide, incluzând cele noi, au adoptat o abordare naționalistă pentru a diviza și a destabiliza Uniunea Europeană. O parte din acestea au legături strânse cu Rusia (…). Este evident că Rusia a finanțat o parte din aceste partide care au intervenit în procesele democratice europene, mai precis referedumuri sau alegeri la nivel național pentru a împrăștia discordie printre cetățenii statelor europene.”

“De aceea fenomenele naționaliste ce se desfășoară la nivelul continentului sunt extrem de periculoase. Având în vedere toate acestea, însă, chiar dacă naționaliștii ar câștiga mai multe poziții în Parlament, ei oricum reprezintă în mod clar o minoritate. Există deja câteva Guverne la nivel european care posedă perspective naționaliste dar acestea tot vor rămâne în minoritate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.