Nigel Farage, liderul Brexit, atacat de protestatari pro-UE: ”Din păcate, unii s-au radicalizat”

0
514

Nigel Farage, principalul promotor al Brexit-ului și liderul Partidului Brexit, a fost atacat luni cu milkshake-uri de către protestatarii anti-Brexit în timp ce făcea campanie pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc joi în Marea Britanie.

În urma incidentului, liderul politic a fost condus de gărzi de corp departe de protestatari, în timp ce persoana suspectă a fost reținută de un polițist, fiind vorba de un cetățean britanic pe nume Paul Crowther, în vârstă de 32 de ani care a fost acuzat de ultraj pentru lovirea liderului Partidului Brexit cu un milkshake.

Într-o filmare a incidentului, devenită virală pe internet, se pot auzi protestatarii strigându-l ”fascist” pe Farage, în timp ce acesta se îndepărtează.  

Mai târziu, Nigel Farage a declarat pe contul personal de Twitter că ”Din păcate, unii remainers (pro-europeni – n.r.) s-au radicalizat până în punctul în care a face o campanie normală este aproape imposibil.

Pentru ca o democrație civilizată să funcționeze, este nevoie de consimțământul pierzătorilor, politicienii care nu acceptă rezultatul referendumului ne-au adus aici” a scris el.

Liderul Brexit nu este prima ”victimă” a atacului cu milkshake-uri. Tommy Robinson, un alt candidat extremist și Carl Benjamin, fostul coleg de partid al lui Farage în UKIP(United Kingdom Independence Party), au fost de asemenea atacați în repetate rânduri de protestatari furioși pe discursurile rasiste și xenofobe ale celor doi candidați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.