Frans Timmermans și Partidul Laburist câștigă alegerile europarlamentare din Olanda

0
570
Sursa: Twitter

În prima zi a alegerilor europarlamentare, ce se desfășoară în perioada 23-26 mai, Olanda surprinde țările europene, deoarece Partidul Laburist, condus de vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, a fost desemnat formațiunea politică situată pe primul loc, acesta obținând 18,1% din voturile cetățenilor.

“Vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat! Vă mulțumim că ați arătat că Olanda este o țară optimistă, unde oamenii știu că avem nevoie unul de celalalt pentru a face Europa sustenabilă, socială și mai echitabilă.”

Deși sondajele de opinie plasau Partidul Laburist pe locul al treilea în alegerile cetățenilor, se pare că gruparea, condusă de vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermansa, răsturnat situația situându-se pe primul loc, asigurându-și cinci din cele 26 de mandate alocate Olandei în Parlamentul European.

Pe cel de al doilea loc s-au clasat liberal-conservatorii premierului Mark Rutte (Partidul Popular pentru Libertate și Democrație – VVD) obținând un scor de 15% din voturi și care ar urma să aibă patru mandate în Parlamentul European, urmați de naționaliștii din Forumul pentru Democrație (FvD), conduși de populistul Thierry Baudet, primind doar trei mandate (11% din voturi).

Această victorie obținută de Partidul Laburist are și o altă semnificație pentru olandezul Frans Timmermans, deoarece vicepreședintele vizează conducerea Comisiei Europene. Acesta pune accentul în campania sa electorală pe crearea de oportunități economice pentru tineri, reducerea diferențelor financiare între femei și bărbați, precum și pe combaterea violenței împotriva femeilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.