Arabia Saudită cere ca statele să răspundă Iranului cu ‘fermitate’

0
593
Credit Twitter/PA Wire

Ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Ibrahim Abdulaziz Al-Assaf, a comunicat națiunilor musulmane să confrunte atacurile recente în regiune – pe care SUA și aliații săi le-au învinuit pe statul Iranian – cu ‘toate măsurile de forță și fermitate’.

Al-Assaf a făcut public anunțul la o ședință preliminară a Miniștrilor de Externe ale celor 57 state musulmane – acestea făcând parte din Organizația Cooperării Islamice (OIC) – înainte de cele trei summit-uri în Mecca.

Același Ibrahim Al-Assaf – la aceeași întâlnire – a condamnat atacurile împotriva petrolierelor și asaltul cu drone asupra conductelor de petrol Saudite – ambele aflându-se în zona coastei Emiratelor Arabe Unite – spunând că acestea ‘amenință economia globală, reigională, precum și securitatea generală’.

De asemenea, trebuie menționată refuzarea guvernului iranian la validitatea acuzărilor făcute de către Al-Assaf, acuzări care privesc ‘interferența iraniană în afacerile altor țări’. În acest sens, Reza Najafi, Director al Departamentului Securității Internaționale Iraniene – care conduce delegația Iraniană la întalnirea din Mecca – și-a exprimat speranța că întrevederea în cauză se va focaliza pe problema palestiniană, pe care el o consideră prioritatea lumii musulmane.

Prin întâlnirile de la Mecca, Arabia Saudită caută să transmită un mesaj clar și puternic spre Iran, însăși membru al OIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.