Trump anunță creșterea cu 5 procente a bunurilor venite din Mexic

0
644

Președintele Statelor Unite ale Americii a dezvăluit, în dată de 30 Mai, că tuturor bunurilor care vor intra, pe cale terestră, maritimă și aer, din Mexic în America, li se va adăuga  o nouă taxă de 5%, începând cu 10 iunie. Această decizie va fi adoptată din cauza sutelor de mii de oameni care au intrat si continuă să intre ilegal în America. Donald Trump precizează, totodată, că taxa va crește treptat până când valul imigranților va înceta. 

“Pe 10 iunie, Statele Unite vor impune un tarif de 5% pentru toate bunurile care vin în țara noastră din Mexic, până în momentul în care migranții ilegali care vin prin Mexic și în țara noastră vor inceta.Tariful va crește treptat până când se va remedia problema imigrației ilegale, moment in care tarifele vor fi eliminate.”

În comunicatul oficial transmis de la Casa Albă se precizează că tarifele vor fi eliminate, doar în momentul în care criza migrației ilegale va fi atenuantă prin acțiunile eficiente adoptate de Mexic. În cazul în care numărul străinilor ilegali care intră pe teritoriul Statelor Unite ale Americii nu se va reduce sau elimina în mod dramatic tarifele ar urma să fie majorate după cum urmează: cu 10% la 1 iulie 2019, 15% la 1 august 2019, la 20% la 1 septembrie 2019 și ajungând la 25% la 1 octombrie 2019. Tarifele vor rămâne în continuare la nivelul de 25% dacă și până când Mexicul nu va opri în mod substanțial afluxul ilegal de străini trecând pe teritoriul american.

Președintele mexican, Andrés Manuel López Obrador, a răspuns printr-o scrisoare publică, spunându-i lui Trump că “problemele sociale nu sunt rezolvate cu îndatoriri sau măsuri coercitive” făcând , astfel, referire la istoria Statelor Unite ca națiune de imigranți. Obrador a declarat că vineri secretarului responsabil de relațiile externe va ajunge Washington pentru a încerca să negocieze o soluție împreună cu Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.