Liderii politici marchează împlinirea a 75 de ani de la Ziua Z

0
808

Astăzi , 6 iunie, se împlinesc 75 de ani de la momentul considerat de istorici un punct de cotitură al celui de-Al Doilea Război Mondial – declanșarea ofensivei Aliaților prin debarcarea din Normandia – cunoscut și sub numele de Ziua Z.

Ziua a fost marcată miercuri, 5 iunie, printr-un eveniment comemorativ la Portsmouth, în prezența Reginei Elisabeta a II -a și a altor lideri precum președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, președintele Franței, Emmanuel Macron și prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau. Pe contul de Twitter al Familiei Regale britanice a fost postat și o parte din discursul Reginei, prin care mulțumea veteranilor în numele tuturor.

Liderii politici au reamintit lumii de comemorare și pe conturile oficiale de Twitter.

Liderul american, Donald Trump, alătură cuvintelor sale o poză din ziua debarcării: “Nu știau dacă o să supraviețuiască orei. Nu știau dacă o să ajungă bătrâni. Dar știau că America trebuie să prevaleze. Cauza lor a fost această națiune și generațiile încă nenăscute.”

“Astăzi , acum 75 de ani, 14,000 de canadieni au luat cu asalt Juno Beach să apere libertatea, drepturile oamenilor și democrația. De Ziua Z ne amintim de cei care au luptat și și-au dat viețile în Al Doilea Război Mondial.” scrie prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a publicat și el mai multe părți din discursul ținut la evenimentul de pe 5 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.