Grupuri de activiști pentru drepturile omului îndeamnă India să protejeze refugiații din Myanmar

0
562

După ce au apărut informații că autoritățile indiene au folosit forța pentru a-i trimite înapoi în Myanmar pe refugiații din Rakhine, un grup de activiști pentru drepturile omului îndeamnă administrația din New Delhi să ii protejeze pe refugiați.

Fortify Rights, un grup de activism din Asia de Sud, a postat o filmare în care sunt surprinse forțele de securitate indiene scoțând cu forța o refugiată dintr-un adăpost de bambus din statul Mizoram.

Filmarea arată trei ofițeri de securitate trăgând femeia din adăpost, în timp ce alți oameni îmbrăcați în haine de civili și de militari stau în jurul ei. Femeia plânge, dar nimeni nu îi oprește pe ofițeri să o tragă pe jos. În înregistrare apar și copii luați de la adăposturi de către ofițeri.

“Forțele de securitate au trimis cu forța înapoi în Myanmar peste 100 de refugiați Rakhine în această săptămână,” declara grupul.

Refugiații budiști din statul Rakhine din Myanmar au fugit de conflictul armat dintre Armata Salvării Arakan și Armata Myanmarului. Peste 30 000 de civili din șapte orașe din regiunea Rakhine au fost deportați începând din ianuarie din cauza conflictului.

Autoritățile indiene au fost acuzate și de bătăi și amenințări asupra etnicilor Rohingya, minoritatea musulmană din Rakhine care a fugit de persecutarea statului Myanmar.

“Budiștii Rakhine și musulmanii Rohingya sunt în mod egal victimile politicii anti-refugiați a președintelui Modi,” spune Matthew Smith, CEO al Fortify Rights. “India ar trebui să oprească returnările forțate ale refugiaților care caută siguranță din calea crimelor petrecute acasă și să le asigure protecție.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.