Lansarea „Suffren”, noul submarin nuclear al marinei Franceze

0
601

Președintele francez, Emmanuel Macron, a lansat vineri, 12 iulie, primul submarin francez ce face parte din noua flotă militară cu atac nuclear care urmărește să asigure superioritatea navală franceză în deceniile următoare. Având o lungime de 99 de metri (325 picioare), conceput din oțel negru, submarinul nuclear a fost lansat în portul de nord Cherbourg.

Construit de renumita firma franceză ”Naval Group”, submarinul ”Suffren” a fost special proiectat pentru a răspunde eficient nevoilor flotei marine Franceze.  Acesta este un submarin de atac nuclear de tip Barracuda, proiectat pentru a înlocui clasa Rubis, care a fost în funcțiune încă din anii 1980. Amiralul Christophe Prazuc, șeful personalului francez al marinei, a declarat reporterilor că: “Aceasta este o navă care a fost făcută pentru a lupta … pentru a face față dușmanilor”

Firma care a proiectat nava a anunțat că ”Suffren” are capacitatea de a declanșa rachete de croazieră la ținte îndepărtate. Managerul de programe al companiei, Vincent Martinot-Lagarde, a comparat acustica bărcii cu sunetul oceanului.

Programul de echipare a flotei militare Franceze se ridică la 9,1 miliarde de euro, cu excepția întreținerii. Angajament de finanțare pentru întreaga clasă de submarine se reflectă în actul de programare militară desfășurat pe o perioada de șase ani, din 2019 până în 2025.

SURSĂTwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.